Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Overzicht alle vogels

Tiles
Slider

PR-950UVS Zwart

€ 259,00

UVS-HEPA-Luchtreiniger

Incl. BTW
Meer informatie

Ronddwarrelend stof, keelkriebels en hoesten door papegaaien

Houdt u papegaaien? Dan hebt u te maken met stof dat overal rond dwarrelt. Veel mensen krijgen hierdoor kriebel in de keel, worden verkouden of gaan hoesten. Vervelende klachten, die op termijn zelfs tot allergie kunnen leiden.

Stof van thuisvogels bedreigt uw gezondheid

Om minder energie te gebruiken krijgen gebouwen steeds betere isolatie. Gevolg? Stoffen als vocht, CO2, radon en emissiegassen van nieuwe vloerbedekking, meubels en pas geverfde wanden of houtwerk bedreigen ons binnenklimaat steeds meer. Zeker ook in combinatie met huismijt, schimmels en tabaksrook veroorzaken deze stoffen een ongezonde situatie. Huisdieren doen dat ook. Vooral vogels vormen een aanslag op de kwaliteit van het binnenmilieu en dus op uw gezondheid. Progenion luchtreinigers brengt dan balans.

Last van huisdierallergie? U bent met velen!

Ongeveer 1 op de 10 mensen heeft een dierenallergie. Wanneer die ontstaat? Bij het inademen van kleine deeltjes huidschilfers, haren of veren van huisdieren. Wat vogels betreft vormen duiven, kanaries, papagaaien en parkieten meestal de reden van de allergische reactie.

Vogelallergie, duivenmelkerslong en papegaaienziekte

Duivenmelkers, kanariehouders en papegaaienliefhebbers weten het: het houden van vogels levert risico’s op. Want vogels veroorzaken nogal eens een allergische reactie. Bekend is vooral de duivenmelkerslong. Deze allergische reactie van longweefsel ontstaat na contact met duivenstof, vooral met de eiwitten in hun poepjes en hun kropmelk. Veel vogelhouders zijn ook bang voor de papegaaienziekte. De oorzaak van die ziekte? Die ligt bij een bacterie, Chlamydophila psittaci. Papegaaien én bijna alle andere soorten wilde en tamme vogels kunnen deze bacterie hebben.

Hoe geven vogels de papegaaienziekte door?

Besmette vogels, ook zonder ziekteverschijnselen, geven de bacterie door via lichaamsvocht. Denk aan slijm, oogvocht, mest en snot. Ook buiten de vogel blijft de bacterie vrij lang leven. Daardoor zit die bijvoorbeeld ook in volièrezand. De bacterie verspreidt zich via stofdeeltjes en lucht. Andere vogels of mensen ademen de bacterie in en geven hem weer door. Hebt u veel contact met vogels, bijvoorbeeld als vogelkweker, medewerker van een dierenwinkel of pluimveehouder? Dan loopt u het meest risico op besmetting. Toch kunt u ook van contact met één parkiet in een kooitje al besmet raken.

Wat merkt u als u de papegaaienziekte hebt?

Soms merkt u weinig als u de genoemde bacterie hebt opgelopen. Bij de meeste mensen ontstaan echter wél symptomen. Die variëren van een lichte verkoudheid en griepverschijnselen (zoals lange tijd hoge koorts, rillen, hoofd- en spierpijn) tot ernstige longontsteking en zelfs problemen met de lever of hartspier (ontsteking).

Luchtreinigers met ionisator en UV-filter

Valt contact met de vogel(s) niet te voorkomen? Of ontvangt u af en toe bezoek met een allergie? Dan brengt een luchtreiniger met ionisator en UV-filter van Progenion uitkomst. Het UV-filter doodt ziektekiemen en verkleint het risico van besmetting tussen dier en mens. Zo kunt u weer opgelucht ademhalen, raakt u verlost van die nare kriebels en witte stofdeeltjes en ruikt het weer heerlijk fris. Daarom vindt u Progenion luchtreinigers ook in dierenspeciaalzaken en bij vogelopvang! Zoals bij Lorre & Co en Vogelpension.

Lees wat anderen vonden van deze luchtreinigers.
Of bekijk hieronder meteen onze luchtreinigers tegen onder meer vogelstof:
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.