Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Weg met die stoffen

Last van pollen of fijn stof? Misschien zelfs een allergie? Progenion luchtreinigers halen die nare stoffen uit de lucht, zodat u weer snel opgelucht ademt.

Pas op voor geel ‘zand’

Groeien en bloeien de bomen en grassen? Voor velen een plezier, maar als u een allergie hebt is het een ramp: u gaat hoesten en krijgt traanogen of huidirritaties door al dat stuifmeel en die pollen in de lucht. Bij zonnig en warm weer en een lage luchtvochtigheid verspreidt de wind die stoffen razendsnel. Gaat zo’n wind liggen, dan ziet u een geel laagje op auto’s en tuinmeubelen. Dit laagje, dat lijkt op zand, bestaat binnen een vierkante meter soms uit wel een miljard pollen. Tegenwoordig gaan we die enorme hoeveelheid te lijf met Progenion luchtreinigers met speciaal Hepafilter (voor mogelijkheden: zie onderaan deze pagina).

Luchtvervuiling zorgt voor fijn stof en allergie

Ook fijn stof zorgt bij veel mensen voor allergische reacties. Dit heel fijne stof komt van luchtvervuiling en ziet u niet. Het bestaat namelijk uit in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer (1 µm = een duizendste millimeter). Die deeltjes zijn slecht voor uw gezondheid. Daarom heeft de Europese Unie normen voor fijn stof vastgesteld. Sinds 2005 mag er gemiddeld per dag maximaal 40 microgram fijn stof per kubieke meter in de lucht zitten, gemeten over een heel jaar. De laatste jaren daalt de hoeveelheid een beetje; toch komt op veel plekken nog te veel fijn stof voor. Vooral in grote steden en vlak bij drukke wegen.

Wat zijn bronnen van fijn stof?

Fijn stof komt vooral van de land- en tuinbouw, industrie, energieproductie en verkeer (ook bandenslijtage!). Andere bronnen van fijn stof zijn Saharazand en zeezout.

Wat doet fijn stof met uw gezondheid?

Fijn stof komt diep in uw longen. Hebt u kort met fijn stof te maken gehad, bijvoorbeeld bij sterke smog? Dan merkt u mogelijk meteen effect, zoals hoesten, benauwdheid en vergrote problemen aan uw luchtwegen. Die klachten verdwijnen meestal weer, zodra de hoeveelheid fijn stof in de lucht daalt. In Nederland overlijden elk jaar enkele duizenden mensen dagen tot maanden eerder, doordat ze kort te maken kregen met fijn stof. Vooral bij mensen met luchtweg- en longproblemen (COPD) en hart- en vaatziekten groeien de klachten. En bij kinderen verstoort het de groei van de longen. Hebt u continu met fijn stof te maken hebt? Dan loopt u kans op slechter werkende longen en chronische luchtwegproblemen, zoals bronchitis, astma en longemfyseem.

Luchtreinigers met ionisator remmen effect van pollen en fijn stof

Zuivert (ioniseert) u de lucht in uw woon-, slaap- of computerkamer? Dan daalt de hoeveelheid fijn stof en pollen flink en ontstaat een gezond binnenklimaat. Een aanrader, juist op plekken waar meer fijn stof voorkomt, zoals in stadscentra en langs drukke wegen. Een Progenion fijnstoffilter met ionisator haalt zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht, ook van pollen.

Welke luchtreinigers zijn geschikt om fijn stof en pollen te filteren?

Wilt u fijn stof en stuifmeel/pollen verminderen? Een Hepafilter in uw luchtreiniger helpt.

Voordelen Hepafilter

  • Snel gezuiverde lucht
  • Bijzonder steriele (ontsmette) lucht
  • Geen ontstaan van chemische reactie of andere stoffen
  • Bijzonder natuurlijk proces

Nadeel Hepafilter

  • Ventilator maakt (zacht) geluid
  • Filter moet elke 3-4 maand vervangen

Ontdek meer over luchtreinigers met Hepafilter/fijnstoffilter

  • PR-940UV, tot 80m2
  • PR-450M, tot 100m2
  • PR-603, tot 50m2
  • PR-9201UV, tot 35m2
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.