Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

GEUR- en STANKBESTRIJDING, DESINFECTEREN & STERILISEREN

Een effectieve methode van luchtbehandeling is het toepassen van de ozontechniek. De Progenion ozonapparatuur neemt de geur daadwerkelijk weg en doet dat snel, effectief en op milieuvriendelijke wijze.
Ze pakken vervelende of onaangename geuren bij de bron aan. Dit kan alleen door de bron te vernietigen en rottende stoffen, bacteriën,schimmels en andere organismen op te ruimen.
Ozon is bekend om zijn bijzonder sterke oxiderende (verbrandende) werking. Daarmee worden schadelijke organismen die de nare geuren veroorzaken, snel en effectief vernietigd, waardoor de geuren verdwijnen. Ongeacht of het kooklucht, alcohol. urinegeur, een muffe vochtige lucht, zweetlucht, rook- en brandlucht, de lucht afkomstig van dieren/vee of afval. Dit maakt de methode geschikt voor allerhande locaties, zoals woonhuizen, (chemische) bedrijven, boerderijen, horecagelegenheden, ziekenhuizen, nagelstudio’s, kapsalons, enz.

Hoe werkt ozon?

Ozon is een gas en werkt door middel van oxidatie. Eigenlijk is ozon een superoxide dat bestaat uit drie zuurstofatomen. Deze breekt de vervuiler af en zorgt dat stank en onaangename geuren direct verdwijnen. Het ozonmolecuul wil namelijk graag zijn extra zuurstofatoom kwijt. Het extra zuurstofatoom reageert daarom met de organische verbindingen in het afgas als geur en vet. Na de reactie blijft er enkel zuiver zuurstof over, wat is weer te geven als O3 -> O2 + O.
De overtollige ozon, die niet reageert met het afgas, gaat na verloop van tijd (+/- 15 tot 20 minuten )vanzelf over tot zuurstof. Behandeling met ozon is derhalve een zeer schone techniek. Met een Progenion Ozongenerator verwijdert u niet alleen efficiënt nare geuren, maar meer nog: u krijgt uw woon- of werkomgeving weer zo fris en zuurstofrijk als in de natuur.

Desinfecteren en steriliseren

Ozon kan daarnaast ook worden toegepast voor desinfecteren en steriliseren van bijvoorbeeld voedingsmiddelen of (medische) instrumenten. Zo zorgt ozon bijvoorbeeld bij fruit- en groenteopslag voor een langere houdbaarheid door het elimineren van bacteriën en microben. Dit maakt groente en fruit drie dagen langer vers.
Ook bij een griepuitbraak kan ozon ruimtes desinfecteren en ontdoen van schadelijke virussen en bacteriën. Dit kan nuttig zijn op scholen, kantoren en in ziekenhuizen.

Waar te gebruiken?
Ozongeneratoren worden toegepast voor het schoonmaken van de lucht in auto’s, caravans, boten, vakantiehuizen, woningen, hotels, kantoren, opslagplaatsen, fitness- en sportzalen, scholen, horecagelegenheden, boerderijen en toiletgroepen. Daarnaast wordt ozon vaak ingezet na brand-, rook- of waterschade.
Uiteraard is het altijd van belang vooraf de oorzaak van de stank te onderzoeken en zo mogelijk de bron te verwijderen.
Inademing van hoge concentraties ozon is gevaarlijk voor mens, dier en planten. Bij een shockbehandeling mogen zij dan ook niet aanwezig zijn. Gedurende de behandeling mogen dan ook geen mensen, dieren of levende planten aanwezig zijn. Daarna moet een reactietijd van ongeveer 8 uren in acht worden genomen.

Frisse geurende lucht
Hiernaast heeft Progenion ook apparatuur waarin men met etherische oliën geuren kan toevoegen zodat minder prettige geuren worden gemaskeerd. Akelige luchtjes door tabaksrook, toiletgeurtjes en andere oorzaken zijn in sommige situaties uiterst ongewenst. Bijvoorbeeld in hotels, vakantiewoningen en pensions. De PR-450B van Progenion is speciaal ontwikkeld om vervelende of muffe lucht te bestrijden en tegelijkertijd een aangename geur te verspreiden. Zo ruiken hotelkamers, kantoren en woningen altijd prettig en fris. Aangename geuren laten een goede herinnering achter bij bezoekers en klanten. Dit apparaat zorgt ervoor dat kamers altijd verhuurd kunnen worden, ook als kort tevoren iemand heeft gerookt. Bijvoorbeeld maakt de luchtreiniger PR-603 gebruik van het effect van etherische oliën. Deze natuurlijke producten hebben een zeer positieve werking bij het bestrijden van akelige luchtjes en worden met name met succes toegepast in hotels en de autobranche.

Let op !  Werken met ozon kan gevaarlijk zijn en is specialistisch werk ga daarom nooit zelf met ozon experimenteren. Wilt u ruimtes laten neutraliseren met ozon neem dan contact met ons op via ons contact formulier
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.