Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

UVS-HEPA-Luchtreiniger

PR-950UVS

Model PR-950UV
Geschikt voor ruimtes tot 80 m²
Ionen uitstoot > 6.000,000 cm³
Timerfunctie 8 uur
Stroomverbruik 45+5(UV) W
UV-C
5 standen ventilator
Filtert rooklucht
Filtert fijnstof
HEPA-filter
Actief koolstoffilter
HEPA-Monitor
Ozonvrij
2 jaar garantie
Afmeting 165 X 230 X 700 mm
Gewicht 7000 g
EAN Code: 7432033022088
259,-
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huisBekijk hier het filterproces van de PR-950UV

Luchtreiniger voor ultrastille en technisch hoogwaardig luchtreiniging

De PR-950UV is één van de meest innovatieve luchtreinigers uit het assortiment van Progenion. Deze veelzijdige luchtreiniger zuivert de lucht optimaal via een combinatie van geavanceerde luchtreinigingstechnieken die ook worden gebruikt in ziekenhuizen en de ruimtevaart. De PR-950UV combineert modern design met een effectieve werking. In vijf stappen kan van fluisterstil naar intensief worden geschakeld. In de ultrastille stand wordt de lucht continu en bijna onhoorbaar gezuiverd. In de hoogste stand worden verontreinigingen zoals in de lucht zwevende deeltjes, sigarettenrook en geurtjes snel en effectief verwijderd.

aanbevolen luchtreiniger
 

PR-950UV: de oplossing voor geur en (fijn)stof

De lucht in gebouwen bevat stoffen en deeltjes die u liever kwijt dan rijk bent..
Roken en stoken leiden tot tabakslucht en roetdeeltjes in de ruimte. Huisdieren zijn een bron van huidschilfers, haren en veren. Bloeiende bomen en planten zijn verantwoordelijk voor pollen in de lucht. Verontreinigde lucht kan aanleiding zijn voor hoofdpijn, allergieën als hooikoorts, verkoudheid, irritatie aan de luchtwegen, en geuroverlast. De PR-950UV zuivert de lucht in woningen en bedrijven van deze verontreinigingen.

Uitstekende luchtzuivering

De PR-950UV zuivert lucht via een serie van filters en technieken. (zie afbeelding). Lucht passeert achtereenvolgens een voorfilter, het True HEPA-filter, het koolstoffilter, een UVC-lamp en een ionisator. De combinatie van technieken verwijdert de uiteenlopende soorten van verontreiniging uit de lucht. De PR-950UV is voorzien van een axiale ventilator die garant staat voor een lange levensduur en laag geluidniveau. De verschillende zuiveringsstappen (zie afbeelding) zijn hierna beschreven.

Luchtreiniger filterssysteem


1. Voorfilter


De lucht wordt aangezogen door een axiale ventilator en passeert als eerste het voorfilter. Het voorfilter verwijdert de grovere zwevende delen zoals zichtbare stofdeeltjes en huidschilvers en haren en veertjes van dieren uit de aangezogen lucht. Deze eerste filtering garandeert ook de goede werking en lange levensduur van het HEPA-filter. Het voorfilter is tevens een koolstoffilter. Dit  koolstoffilter is speciaal geschikt voor het wegnemen van geurtjes, rook en gassen. In het filter worden de vluchtige organische stoffen die geurtjes veroorzaken afgebroken en omgezet zodat de geurtjes verdwijnen. Het koolstoffilter maakt deze luchtreiniger zeer geschikt voor ruimtes waarin wordt gerookt of gekookt of waar sterk ruikende producten worden gebruikt zoals beautysalons en nagelstudio’s.

2 True HEPA-filter

Vervolgens passeert de lucht het True HEPA-filter. Dit filter verwijdert microdeeltjes en fijnstofdeeltjes tot 0,3 micron (µm). Stuifmeel (pollen) en aan stof gebonden bacteriën en virussen worden in de vezels van het filter gevangen.
Het in de PR-950UV toegepaste HEPA-filter voldoet aan de steeds strengere eisen voor luchtkwaliteit in high tech toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, farmaceutische industrie, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen. Bij allergische reacties op allergenen als huisstof, pollen, huisdieren bieden HEPA-filters een afdoende oplossing

 

3. UVC-lamp

Met de UVC-lamp wordt de lucht zeer doeltreffend gedesinfecteerd. De UVC-straling van de lamp beschadigt micro-organismen. UV-straling maakt bacteriën en virussen vrijwel direct onschadelijk. Bij structureel gebruik van de PR-950UV-luchtreiniger worden ook schimmels, gisten en huisstofmijt die in de lucht aanwezig zijn geëlimineerd .

4. Ionisator (100% ozonvrij)

In de laatste zuiveringsstap zuivert de ionisator de lucht van de laatste verontreinigende deeltjes. De ionisator ioniseert moleculen waardoor negatief geladen elektronen ontstaan. Deze elektronen worden de ruimte ingeblazen waar ze zich verbinden aan stof, ziektekiemen en bacteriën. Deze deeltjes vallen vervolgens op de grond en kunnen met een stofzuiger met HEPA-filter eenvoudig worden opgezogen. De ionisator van de PR-950UV is 100% ozonvrij.

Bedieningsgemak

De PR-950UV is eenvoudig te bedienen. Via een digitaal display is in één oogopslag te zien welke functies zijn ingeschakeld. Het apparaat bevat een UV-indicator in de vorm van een oplichtende cirkel aan de voorzijde. Indicatorlampjes op het display geven aan wanneer het HEPA-filter of de UV-lamp vervangen moeten worden. Het vervangen van deze onderdelen gaat snel en eenvoudig. Onderdelen zijn verkrijgbaar via www.progenion.nl.
De PR-950UV is voorzien van een timer waarmee de duur van luchtzuivering – tot acht uur lang - kan worden ingesteld. Na de ingestelde periode slaat het apparaat af.

Toepassingen

De PR-950UV is uitermate geschikt voor toepassing in
  • Woningen: Woonkamers en slaapkamers (ultrastille werking), zeker als hier dieren leven
  • Kantoren: printerruimte, rookruimte, vergaderzalen maar ook werkplekken en ontvangstruimte.
  • Dierverblijven/broedruimtes, praktijkruimtes en nagelstudio’s

luchtreiniger folder PR-950UV

Specificaties

Model PR-950UV
Geschikt voor ruimtes tot 80 m²
Ionen uitstoot > 6.000,000 cm³
Timerfunctie 8 uur
Stroomverbruik 45+5(UV) W
UV-C
5 standen ventilator
Filtert rooklucht
Filtert fijnstof
HEPA-filter
Actief koolstoffilter
HEPA-Monitor
Ozonvrij
2 jaar garantie
Afmeting 165 X 230 X 700 mm
Gewicht 7000 g
EAN Code: 7432033022088

Accessories

luchtfilterset-luchtreiniger-pr950

Filterset PR-950UV

€ 24,95

PR-950UV Filterset

incl. 21% BTW
Meer informatie

Beoordelingen

2 beoordelingen
16-10-2016 10:29
5/5
Nadat onze luchtreiniger kapot was hebben we deze teruggestuurd in garantie.
Topservice,heel vriendelijk en supervlug geholpen!
Dank je wel klantenservice!

21-02-2016 09:05
5/5
Wij bestelden deze luchtreiniger op proef omdat zowel mijn echtgenoot als mijn 2 zonen last hebben van allergieën en astma.
Het is nu de 2de week en we kunnen nu al zeggen dat deze luchtreiniger bij ons blijft.Mijn zoon zijn neus is al minder verstopt en ook mijn man ervaart dit positief,minder last van zijn ademhaling.Deze luchtreiniger doet wat hij belooft,We kunnen deze alleen maar aanraden.

Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.