Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Wat is een ionisator?

Het apparaat dat ioniseert, een ionisator, zet (een beetje) elektriciteit in voor het splitsen van moleculen in elektrisch geladen deeltjes (ionen), het ioniseren. Oftewel: de ionisator voegt ionen toe aan stofjes in de lucht. Zakelijk of privé zetten mensen een luchtzuiveraar vaak in om ervoor te zorgen dat er minder van die deeltjes stof in de lucht overblijven.

Over de werking van een luchtzuiveraar met ionisator

Filteren en ioniseren van de lucht – dat is wat een luchtzuiveraar met ionisator van Progenion doet. Op het moment dat het apparaat filtert, vernietigt de ionisator vervuilde en slechte stoffen. Denk bijvoorbeeld aan mijt en pollen, maar ook aan de nare lucht van onder andere tabaksrook. Hoe dat precies gaat? Elke seconde produceert het apparaat 20.000 tot 200.000 ionen. Deze elektrisch geladen deeltjes houden zich vast aan stof, ziektekiemen en bacteriën, waarna de ionisator ze opdeelt in ionen om ze daarna te reinigen. Kampt u dus met smog of andere luchtvervuiling in uw omgeving? Pak dit dan aan met een luchtionisator.

Ionisatie, iets voor u?

Leeft u in de buurt van grote steden, fabrieksterreinen of dicht bij straten waar veel verkeer doorheen rijdt? Dan is er veel fijnstof in uw lucht. De ionisator haalt die deeltjes uit de atmosfeer, zodat u weer opgelucht kunt ademhalen. Een aanrader dus voor u. Leeft u juist in een buitengebied, dan is de kans op last van hooikoorts en pollen groter. Ook dan is een ionisator van Progenion een uitstekende oplossing.

Ook de volgende gezondheidsproblemen gaat onze ionisator te lijf:
- Stressklachten
- Migraine
- Allergie voor haren, veren en stofjes van honden, katten, vogels en andere (huis)dieren.
- Overgevoeligheid voor huisstofmijt, tabaksrook, schimmels
- Benauwdheid vanwege tabaksrook, bronchitis, astma, allergieën
Verder voldoet de ionisator aan de wens om in uw woning of kantoor altijd gezonde lucht te kunnen inademen.

Hoe werkt luchtionisatie?

Negatieve lading wordt door de luchtzuiveraar met ionisatie in de lucht gesproeid. Hoe? Door op een speciaal punt in het apparaat – de naald – elektrische spanning (hoogspanning) te zetten. Het gevolg is dat de negatieve lading – de elektronen – door de lucht gaat springen en blijft plakken aan de luchtmoleculen. Dit kunnen bijvoorbeeld fijnstof, bacteriën en ziekmakende stofjes zijn. De volgende fase is dat de inmiddels geladen zuurstofmoleculen blijven plakken aan positief geladen deeltjes, die schade veroorzaken en dat de moleculen ze neutraliseren. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij schimmels, pollen en de rook van tabak, en zelfs bij schadelijk gas. Denk hierbij aan onder andere koolwaterstofverbindingen, zwaveldioxide en formaldehyde. Door zelf het proces van ioniseren op gang te brengen, lukt het dan ook het evenwicht terug te brengen in de hoeveelheid negatieve elektrisch geladen deeltjes (ionen) die in de lucht horen te zijn. Bang voor een elektrische schok hoeft u niet te zijn, want er staat wel veel stroom (volt) op de naald, maar weinig watt.

Minimale deeltjes stof

Een filter dat de lucht filtert, net als een stofzuiger, geeft zelfs de allerkleinste stofdeeltjes vrij spel. Dat doet een ionisator juist níét: die richt zich volledig op alle deeltjes, ongeacht de grootte. De ionisator zuivert daarom ook (ziekmakende) micro-organismen. Het grote voordeel? Uw lijf krijgt weer makkelijker zuurstof binnen door die ionen. Ook maakt dit proces, dat u niet meer zo veel allergischereactiestof (histamine) in uw ademhalingsorganen krijgt. Die stof is namelijk een natuurlijk afweermechanisme van uw lijf, dat onder meer leidt tot hoesten. Nóg een positief gevolg van de Progenion luchtzuiveraar met ionisator is dat u zich prettig zult blijven voelen. Hoe dat komt? Omdat het stofje dat effect heeft op uw humeur (serotonine) in uw hoofd stabiliteit bereikt dankzij de ionisator.

Stimulans voor ionisatie-effect

Als u zekerheid zoekt over het effect van een luchtreiniger, dan is het aan te raden uw woon- en werkplek altijd goed te luchten, handmatig (deuren/ramen) of machinaal (airconditioner). Ook de temperatuur en het vochtgehalte in uw ruimte heeft invloed: de ideale warmte is 20°C en de ideale hoeveelheid vocht in de lucht varieert van 45 tot 60%.

>> Luchtreiniger hoofdpagina >> Ionisator
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.