Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Sandelwood geur

Geur Sandalwood
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027090
6,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Geschiedenis

De Sandelhoutboom - Santalum album – is een forse, traag groeiende boom met een bruingrijze stam en lichtpaarse bloemen. De boom kan wel 12 meter hoog worden en komt vooral voor in tropisch Azië, met name in India, Indonesië en op Sri Lanka. De Indische streek Mysore exporteert de hoogste kwaliteit. Bossen van deze bomen behoren tot de waardevolste ter wereld. De etherische olie – Sandelhout Oost - kan pas gewonnen worden als de boom minstens dertig jaar oud is. De dikke donkergele olie – oleum santali - wordt gedestilleerd uit de houtsnippers.

Tegenwoordig wordt deze delicate, bemoedigende en troostende geur vooral toegepast in de cosmetische en parfumindustrie en als wierook en massage-olie. In het verleden werd het hout ook veel gebruikt in de bouw, onder meer van tempels, en de meubelnijverheid. Het hout is namelijk bijzonder sterk en heeft insectenwerende eigenschappen. Hindoes gebruiken de geur in hun religieuze en begrafenisrituelen. In India wordt het gebruikt voor de brandstapels, omdat men gelooft dat de geur beschermt tegen boze geesten.
De beste etherische olie van de Sandelwood is de Santali Aetheroleum. Omdat veel sandelhoutbomen te jong al worden gekapt, worden de bossen schaars. Vaak wordt daarom een vervanging gebruikt, de zogenaamde Amyris Balsamifera of Sandelwood West. Deze boom is botanisch niet verwant met de echte Saldalwood, waarvan hij sterk afwijkt. De echte Sandalwood wordt daarom ook wel aangeduid als Sandalwood Oost (-Indisch). De etherische olie ervan is lang niet zo krachtig als die van ‘Oost’ en vervluchtigt sneller.

Effecten

Sandalwood is een rustgevende, harmonische en elegante geur en heeft een warm, houtig en aangenaam aroma. Als essentiële olie is Sandalwood zacht en heeft het een krachtige antiseptische werking op de urinewegen. De geurige kernhout is dan ook een klassieker bij blaasinfecties. In de aromatherapie wordt de olie verder ook gebruikt bij zweren en abcessen, diarree, misselijkheid, verstopte neus, slijmvliesontsteking, pseudo-kroep, bronchitis, keelpijn, droge hoest, verkoudheid, slapeloosheid, verminderd libido, maagpijn, depressiviteit, problemen aan urinewegen en huidaandoeningen als acne, baardschurft, droge huid, huidkloven, eczeem, psoriasis en (kappers)uitslag.

Als psychologisch type is het Sandelhouttype zorgelijk. Hij voelt zich niet gewaardeerd en houdt zich uit onzekerheid en gebrek aan doortastendheid sterk vast aan vertrouwde dingen. Hij heeft de neiging anderen de schuld te geven voor zaken die niet goed gaan en draagt liever geen verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden. Sandalwood vermindert de onrust en spanningen en versterkt de wil en ambitie om zaken te veranderen.
Sandalwood behoort tot de oosterse chypregeuren die passen bij de geheimzinnige, verleidelijke en ervaren persoonlijkheden. Deze geuren kunnen het best worden gebruikt in de winter.

Meditatie

Sandelhoutessence is een geliefd wierook en leent zich prima bij meditatie, omdat het mensen kalmeert en open maakt, inzicht geeft en helpt bij het eerlijk zoeken naar zichzelf. Het steunt mensen om naar teleurstellingen weer verder te gaan. Het verdampen van de essence versterkt de weerstand en de wil om te genezen bij zieken. Ook bij chakratherapie is de olie goed bruikbaar, vooral omdat het ze de verbinding versterkt tussen de wortel- en de kruinchakra.

De etherische sandalwood olie is kortom op nog veel meer manieren te gebruiken dan alleen met de aromaverdampers van Progenion. Deze verdampers zijn er in twee aantrekkelijke uitvoeringen, een kleine en een grotere, die ook nog verlicht kunnen worden.


Uitsluitend te gebruiken in onze aromaverdampers

Specificaties

Geur Sandalwood
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027090

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.