Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Patchouli geur

Geur Patchouli
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027038
4,95
incl. 21% BTW
Uitverkocht

Patchouli

Patchouli (pogostemon cablin) is een struik met harige stengels en grote geurende en donzige bladeren. De struik bereikt een hoogte van ongeveer een meter en komt oorspronkelijk uit tropisch China. Tegenwoordig wordt de plant vooral gekweekt in Paraguay, China en Japan voor de winning van etherische olie. De wat stroperige olie heeft een geelbruine kleur en een zware geur, die zoeter wordt naarmate de olie langer wordt bewaard.

Geschiedenis

Vanouds waarderen de Chinezen patchouli vanwege de insectenwerende en antiseptische werking. Als bescherming tegen motten leggen zij gedroogde bladeren tussen hun kleding of besprenkelt men de kleding met kleding. In het 19e eeuwse Frankrijk schreef men patchouli erotiserende krachten toe. Om die reden was het populair bij de adel die de olie veel gebruikt. Populair was de geur ook in de ‘flowerpower’ tijd van de jaren zeventig; hippies besprenkelden hun kleding met de olie die ze vanuit India hadden meegebracht; nog altijd ruik je de geur sterk in alternatieve winkeltjes. In Maleisie en Japan gebruikt met patchouli als tegengif na slangenbeten.

Gebruik en effecten

De olie stimuleert celvernieuwing, versterkt de aderwanden en weert ontstekingen en insecten. Het is een goed middel tegen depressiviteit en heeft faam als seksuele stimulator. Typerend is dat patchouli bij gebruik in kleine hoeveelheden een stimulerende werking heeft, terwijl het in grote doses juist een kalmerend werkt.
Patchouli wordt veel gebruikt vanwege haar schimmeldodende werking, vooral bij huidschimmels werkt het goed omdat het de huiddoorbloeding stimuleert en de vochtafdrijvend werkt. In de aromatherapie wordt het onder meer gebruikt bij zwemmerseczeem, voetschimmel en huidaandoeningen als vette huid, jeuk, acné, krentenbaard, cellulitis, kloven en grote poriën. Ook bij aambeien, spataderen, vette haren met roos, littekens, wonden, neerslachtigheid, frigiditeit, stress, rimpels en koorts.
Specifieke toepassingen:
Aambeien: 5 tot 8 druppels patchouli toevoegen aan een eetlepel amandelolie.
Huidaandoeningen: voeg 10 tot 15 druppels toe aan een glas gekookt water en dep de huid hiermee een maal per dag.

Psychisch/emotioneel effect

Patchouli stimuleert het aarden (het eerste chakra), het in contact blijven met het fysieke lichaam, en werkt verwarmend. Het brengt evenwicht en stabiliteit. Het helpt je je eigen weg te gaan en onbegrip naast je te laten.
Het helpt bij verdriet en psychische shocks en is nuttig bij angstaanvallen (in combinatie met lavendel). Het verdrijft angstgevoelens bij seks.

Gebruik in de aromaverdamper

Voor rust en ontspanning 8 druppels in de aromaverdamper van Progenion brengen. Een goed middel voor mensen die zichzelf voorbij lopen en zo hun lichaam verwaarlozen.
Om in een zinnenprikkelende stemming te geraken breng je 5 druppels patchouli en 3 druppels Ylang Ylang in de verdamper.

>> Aromaverdampers overzicht >> Etherische olie patchouli

Specificaties

Geur Patchouli
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027038

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.