Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Grapefruit geur

Geur Grapefruit
Aromatische olie
30ML
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027069
4,95
incl. 21% BTW
Uitverkocht

Grapefruit (Pompelmoes)

De grapefruit of pompelmoes, Citrus paradisi, is een aanvankelijk in Amerika gekweekte variant van de sinaasappel. Het is een flinke boom van ruim 10 meter hoog met glanzende bladeren en grote gele vruchten. De gele of groenige olie – die wordt gewonnen door koude persing van de verse schillen – wordt vooral veel geproduceerd in Florida.

Geur en eigenschappen

Grapefruit is een frisse fruitige citrusgeur met een opbeurend en vriendelijk karakter, die doet denken aan die van de sinaasappel, maar in vergelijking daarmee kruidiger is.

Effect

Samengevat zijn de eigenschappen van grapefruit eetlustopwekkend, stimulerend, bacteriedodend, antiseptisch, lever- en nierversterkend, vermagerend en poitief voor het hart.
De olie werkt ontgiftend voor de organen, samentrekkend voor de huid en activeert de levenslust. Het heeft daarnaast een stimulerend effect op het geheugen en de concentratie. De olie werkt eetlustopwekkend omdat de alkaloïde erin de vorming van spijsverteringssappen activeert en een gunstige invloed op de spijsvertering heeft. Ook brengt de olie het hormoonsysteem in balans, wat goed is voor alle huidaandoeningen die veroorzaakt worden door een verstoorde hormoonbalans. Het is een van de meest gebruikte oliën bij depressies en fobieën en kan ook de behandeling van anorexia ondersteunen.

Grapefruit versterkt de levenslust, een goed humeur en het zelfvertrouwen, bevordert de concentratie en werkt verfrissend.
Grapefruit essentiële olie wordt in de aromatherapie onder meer gebruikt bij trage spijsvertering, slapte na ziekte, acne, verstopte huid, cellulitis, oedeem, stijfheid, griep, koude rillingen, stress, verkoudheid, vette huid, spanningen, depressiviteit, hoofdpijn, geestelijke uitputting, vermoeidheid en voorjaarsmoeheid.
Gebruik voor het verdampen in de Progenion aromaverdampers 6 druppels grapefruit voor het verdrijven van vermoeidheid, het verhogen van de concentratie en een gezellige opbeurende sfeer. Ook kan de geur onaangename geuren maskeren.

Jonger door grapefruit

De geur van grapefruit heeft nog een verrassend neveneffect: hij misleidt mannen en bedriegt hun inschattingsvermogen. Amerikaans onderzoek naar het effect van verschillende geuren bij middelbare vrouwen op mannen, wees uit dat geen enkele geur invloed had op de perceptie van de mannen. Alleen pompelmoes maakte een verschil. Die geur deed een vrouw zes jaar jonger lijken in de ogen van mannen!
Het omgekeerde geldt niet: een pompelmoesgeur op mannen had geen effect.

Grapefruit is goed te mengen met Benzoë siam, Honing, Douglasspar, Munt, Ylang ylang en citrusvruchten. De geur doet het goed als sprankelende hoofdmoot in dit mengsel voor de werkplek.

Specificaties

Geur Grapefruit
Aromatische olie
30ML
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027069

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.