Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Citronella geur

Geur Citronella
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027014
4,95
incl. 21% BTW
Uitverkocht

Aromatische olie Citronella

Citronella wordt gedestilleerd uit de bladeren en stammen van verschillende soorten cymbopogon. Met name de soorten Cymbopogon winterianus (vooral uit Java) en Cymbopogon nardus (inheems in Sri Lanka). Het is een hoge, sterk ruikende grassoort, en behoort tot dezelfde plantenfamilie als citroengras of lemongrass en palmerosa. Het wordt veel gecultiveerd in Azië: met name in Sri Lanka, Vietnam, Nepal en op Java. Het verse of halfgedroogde gras wordt fijngehakt en gedistilleerd met stoom. Citronella is het meest bekend als insectenwerend middel. Het wordt ook gebruikt als geurstof in zeep, schoonmaak- en wasmiddelen en als smaakstof in alcoholische - en frisdranken. De olie heeft een geelbruine kleur en een sterke citroengeur. Honderd kilo gras levert na destillatie één kilo olie.
De geur is (citroen)fris en houtachtig-zoet.

Geschiedenis

In de Chinese geneeskunde wordt citronella gebruikt voor het behandelen van reumatische pijnen. Ook wordt het veel gebruikt bij schimmelinfecties, bij koorts, darmparasieten, menstruatie- en spijsverteringsproblemen. Het is een effectief middel voor het kalmeren van blaffende honden en helpt ook bij het bestrijden van vlooien bij huisdieren.

Gebruik en effecten

In de aromatherapie wordt citronella toegepast voor het verjagen van muggen en verder bij kwalen als overmatige transpiratie, reumatische pijnen, sinusitis, vette huid, verkoudheid, griep, infecties, koorts, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine en zenuwpijn.
Bij verkoudheid: meng 6 tot 10 druppels citronella met een beetje melk, room of een lepel honing en voeg dit toe aan een warm bad; neem hierin gedurende 15 tot 20 minuten een bad.
Houd muggen op afstand door enkele druppels citronella op uw kussen te sprenkelen of op uw lichaam aan te brengen.
Bij een vette huid mengt u 2 tot 4 druppels in een glas kokend water en neemt u hiermee de vette huiddelen tweemaal daags af. 
Bij reumatische pijnen dept u de pijnlijke plekken met pure citronella of gemengd met amandelolie.
Bij vermoeide en/of zweterige voeten vermengt u 5 druppels citronella met 4 druppels cypres en 3 druppels tea tree met 25 ml massage- of badolie.
Citronella niet gebruiken tijdens zwangerschap en niet direct aanbrengen op gevoelige of beschadigde huid.

Psychisch/emotioneel effect

Het psychisch effect van citronella is het verhelderen van de geest, het verminderen van depressieve gevoelens en het activeren van het gehele lichaam.

Gebruik in de aromaverdamper

In de aromaverdampers van Progenion is de citronella olie goed te gebruiken als luchtverfrisser en verdrijver van insecten. Het kan hiertoe eventueel worden gemengd met rode ceder.

>> Aromaverdampers overzicht >> Etherische olie citronella

Specificaties

Geur Citronella
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033027014

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.